zánět achilovky

Vše o problematice pohybového aparátu.

zánět achilovky

Příspěvekod peha v úte dub 28, 2009 12:06 pm

Dobrý den,
absolvoval jsem u Vás v prosinci léčbu zánětu achilovky rázovou vlnou. Mám plánovanou kontrolu 1.6. Snažím se o svých nohách a biomechanice běhu zjistit co nejvíc, abych tomu mohl přizpůsobit obuv. Pomocí footscaningu a snímání při běhu jsem zjistil že mám vysokou klenbu a nadměrnou pronaci, došlap na patu. Patnáct let jsem běhal v botách, které byly zřejmě neutrální, bez pronační podpory, a většinou levou zatáčku. Toto možná přispělo k výše uvedenému problému na levé noze, který se projevil potom, co jsem začal běhat výhradně po silnici . Chtěl jsem se zeptat, jestli se případné opakování problému ( snad se opakovat nebude) dá předcházet jednak botami s pronační podporou a ortopedickými vložkami pro podporu klenby a odtlumení paty, popř. omezit běh po tvrdém povrchu a více běhat např. v lese.
Děkuji
Petr Halas
peha

Re: zánět achilovky

Příspěvekod Remo v stř kvě 06, 2009 2:18 pm

OK, vše se dá, můžeme předepsat speciální ortopedické vložky podle počítačového modelu. I to by mohlo pomoci. I s tlumením rázů na patě máme zkušenosti. Samozřejmě běh po pružné podložce (tráva, lesní cesty) je výhodnější než běh po asfaltu. Bližší při kontrolním vyšetření.
http://www.revmacentrum.cz
http://www.razovavlna.eu
Remo

Příspěvekod katuska222 v úte čer 01, 2010 9:28 am

Protizánětlivě působí APO curenzym. Neléčí, ale může napomoci.
katuska222

Příspěvekod Remo v čtv čer 03, 2010 9:51 am

Používání enzymoterapie je oblíbená metoda zejména u sportovců. Někteří doslova berou tyto preparáty "po hrstech denně". Já sám osobně na tuto léčbu jako samostatnotou kauzální léčbu enzymoterapií rovněž nevěřím. Podle našich zkušeností spíše převádí onemocnění Achillových šlach do chronického stádia. Jako vedlejší podpůrná léčba ovšem je možná.
Remo

Zpět na Problematika pohybového aparátu